Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Wind Knitting Factory - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Wereld Natuur Kunst Wereld Natuur Kunst Mens en maatschappij
WonderWoordenWinkel WonderWoordenWinkel Mens en maatschappij
Young Impact Young Impact Mens en maatschappij

Wind Knitting Factory

Mens en maatschappij

Duurzame gedragsverandering inspireren door produceren met behulp van de wind.

De Wind Knitting Factory, bedacht en gemaakt door Merel Karhof, is een door de wind aangedreven breimachine die aan de gevel van een gebouw is bevestigd. De wieken beslaan meer dan een meter in diameter en de wind die deze molen opvangt drijft de breimachine aan. Zo wordt er een lange shawl langs de gevel omlaag gebreid. Als het hard waait breit de machine sneller en bij weinig wind breit de machine langzaam.

Voor het project Windworks gaat Merel Karhof haar Wind Knitting Factory zo toepassen dat het samen met twee molens bij de Zaanse Schans door haar ontworpen meubels maakt. In houtzaagmolen Het Jonge Schaap wordt hout op maat gezaagd en geassembleerd. In verfmolen De Kat Hier worden de garens geverfd met natuurlijke pigmenten die zijn gemalen door de verfmolen. Na het verfproces wordt het garen gebreid door de Wind Knitting Factory. Met de oogst hiervan worden de houten structuren gestoffeerd.
Windworks toont een drieluik tussen drie molens die visualiseren wat je kunt produceren met windenergie. Het laat, op kleine schaal, zien hoe windmolens die samenwerken een complete en holistische industrie kunnen vormen.

Een korte film van de eerste Wind Knitting Factory is te zien online:

???youtube.initial.text??????youtube.message.text??????youtube.accept.text???

http://www.merelkarhof.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Zaanse Schans
Nederland