'n Wilde Keuze

Diever, The Netherlands
Meefinancierende Business UnitTriodos Foundation Nederland
SectorNatuurvoeding
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Kwaliteitsonderwijs

Het Voedselmuseum is opgericht om de positieve ontwikkelingen in ons voedselsysteem toegankelijk te maken voor een breed publiek. Een plek waar complexe vraagstukken worden vertaald naar concrete, fysieke en inspirerende verhalen.

Het voedselmuseum van vandaag en morgen neemt het publiek mee naar vier voedselwerelden; het aardehuis (belang van vruchtbare aarde), het waterhuis (klimaat adaptatie rond zilte grond), het verhalenhuis (voedsel is cultuur), en het medicijnhuis (voeding en gezondheid). Elk huis is ontworpen in samenwerking met kunstenaars en voedselveranderaars en geeft een ervaring aan de hand van verwondering, creatieve vormgeving en interactie.

Afgelopen zomer opende het Voedselmuseum 'n Wilde Keuze voor het eerst haar deuren op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis. Thematisch was het voedselmuseum gekoppeld aan de voorstelling Wild, een voorstelling over onze op hol geslagen eetcultuur.

Naast de fysieke tentoonstelling hebben de vier thema's een online vertaling gekregen en is er een educatie programering voor VMBO, MBO en basisschool leerlingen ontwikkeld.