Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Duizend-en-één-nacht - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Dieren Film Festival Dieren Film Festival Mens en maatschappij
ENSSER ENSSER Mens en maatschappij
EduCare MovieLearning EduCare MovieLearning Mens en maatschappij

Duizend-en-één-nacht

Mens en maatschappij

Op dinsdag 15 en donderdag 17 mei 2018 hebben we 4.458 kinderen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs met hun leerkrachten en ouders mogen verwelkomen bij Het Grote Zaal Concert – Duizend-en-een-nacht. Naast de voorgenomen zes voorstellingen met een totaal bereik van 3.840 kinderen, is een try-out voorstelling gespeeld en zijn ouders in de gelegenheid gesteld de voorstelling bij te wonen.

Duizend-en-een-nacht is een muzikale belevenis voor leerlingen uit groep 5 en 6 waar ze niet alleen luisteren naar een symfonieorkest maar samen met het symfonieorkest een uitvoering geven van een speciaal voor hen ontwikkelde voorstelling. Op school worden de kinderen voorbereid door middel van een lesbrief met bijbehorende film- en geluidsfragmenten om zo hun bijdrage zo goed mogelijk in te studeren. Alle leerkrachten worden door middel van een docententraining voorbereid hoe ze het lesmateriaal aan de kinderen kunnen aanleren.

De concerten vonden tijdens schooltijd plaats in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Door Duizend-en-een-nacht aan groep 5 en 6 van basisscholen aan te bieden zijn kinderen in de gelegenheid naar Het Concertgebouw te komen.

Het doel van de voorstelling was, leerlingen uit de middenbouw van het primair onderwijs klassieke muziek te laten beleven en kennis te laten maken met het symfonieorkest. Dit gebeurde door middel van het zelf uitvoeren van muziek, actieve participatie, samen met een symfonie orkest in een van de mooiste concertzalen van de wereld.

http://educatie.concertgebouw.nl/duizend-en-een-nacht

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Amsterdam
Nederland