Podcast 'Red de Lente'

Culemborg, The Netherlandswww.clm.nl/
Meefinancierende Business UnitTriodos Foundation Nederland
SectorNatuurontwikkeling
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)

Bestrijdingsmiddelen trekken veel aandacht vanwege de risico's voor mens en milieu. De opvattingen over de nuttigheid en schadelijkheid van deze middelen verschillen aanzienlijk tussen verschillende betrokken partijen.

Om hier meer inzicht in te verschaffen, is CLM Onderzoek en Advies gestart met de podcast 'Red de Lente', waarin ze betrokkenen interviewen. In diepgaande gesprekken brengen ze aan het licht wat er speelt. De doelgroep is breed.

Het is gelukt om zowel mensen te bereiken die professioneel bezig zijn met gewasbescherming, bestrijdingsmiddelen, mens en milieu, als ook (vaak jonge) mensen die interesse hebben en zich willen verdiepen in dit vraagstuk.

In 2023 is 'Red de Lente' niet meer weg te denken als een belangrijke informatiebron over pesticiden. Het totale aantal luisterbeurten ligt rond de 150.000. Opmerkelijk is dat het aantal luisteraars stabiel blijft groeien en de podcast steeds meer op eigen kracht, zonder actieve media-aandacht, wordt ontdekt. Dit betekent dat zelfs na het tweede seizoen dagelijks veel luisteraars de podcast blijven ontdekken.