Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Hope Flowers Secondary School - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Houtebeen Houtebeen Mens en maatschappij
Impactmakers Fund Impactmakers Fund Mens en maatschappij

Hope Flowers Secondary School

Mens en maatschappij

De Hope Flowers School (HFS) is een Palestijnse school, in 1984 opgericht door Hussein Issa (1947-2000). Hussein geloofde dat het Palestijns-Israëlische conflict alleen dan geweldloos kan worden opgelost als er een nieuwe generatie Palestijnen en Israëli’s gevormd wordt die geloven in vreedzaam samenleven en respect voor de rechten van elkaar. Een nieuw type onderwijs moest dus worden aangeboden. De school groeide uit tot een volwaardige basisschool, en in 1993 werd een modern schoolgebouw gerealiseerd.

Vanuit de gedachte dat het effect van onderwijs aanzienlijk wordt versterkt door community development heeft de school het Hope Flowers Centrum voor Onderwijs- en Samenlevingsontwikkeling opgericht.

Sinds de Tweede Intifada in 2000 is het helaas niet meer toegestaan om als Israëlische leerkracht of vrijwilliger aan de school verbonden te zijn. Gelukkig is samenwerking met Israëlische scholen en organisaties nog wel mogelijk via internet.

In Nederland wordt de school al jaren op diverse manieren gesteund door een netwerk van betrokken mensen.

http://www.hopeflowersschool.org/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Bethlehem
Israel