Bolk's Companions 2024

Driebergen, Nederlandwww.louisbolk.org/nl/publicaties/bolk-s-companions
Meefinancierende Business UnitTriodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Goede gezondheid en welzijn
  • Kwaliteitsonderwijs

De gezondheidszorg heeft dringend nieuwe paradigma’s nodig. De mens als individu wordt zichtbaarder, maar kan in een woud van nieuwe ontdekkingen en de urgentie van acute pandemieën makkelijk vergeten worden. De fenomenologische 4-stapsbenadering is een natuurlijke brug tussen natuurwetenschap en individu. Kingfisher Foundation’s teksten voor studerenden verruimen de blik en helpen het individu te blijven zien.

In 2023 heeft Kingfisher een artikel gepubliceerd over vrije wil en hoe onze hersenen daarmee te maken hebben, in het kader van de discussie over kunstmatige intelligentie en de mogelijkheid om de mens te beïnvloeden.

Arie Bos heeft actueel onderzoek naar de werking van de hersenen verbonden met het idee van vrije wil bij individuen. Het eerste exemplaar van het artikel in het Nederlands is tijdens een symposium aan de Universiteit Utrecht aan een neurowetenschapper overhandigd.

Bolkcompanions.com kreeg een update. In 2023 is het artikel en de bijbehorende informatie 2.500 keer gedownload. Een Engelse vertaling volgt.

Triodos Foundation is een laagdrempelige organisatie. Na een open en stimulerend gesprek over onze doelstellingen en werkwijze, dat ook kritische noten bevat, wordt helder aangegeven hoe de verdere procedure verloopt en wanneer we kunnen horen of de Stichting ons project kan en wil steunen en met welk bedrag. Wij zijn ook dankbaar dat de Stichting Triodos Foundation zijn deuren voor ons heeft willen openen om op een rustige locatie met een mooie ambiance in gesprek te kunnen gaan met de ons ondersteunende stichtingen.
Christa van Tellingen over Triodos Foundation