Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Musicians without Borders - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Mountain Child Care Mountain Child Care Internationale samenwerking
Musicians without Borders - Palestina Musicians without Borders - Palestina Internationale samenwerking
New World Campus New World Campus Internationale samenwerking
Ranger Academy Ranger Academy Internationale samenwerking

Musicians without Borders

Internationale samenwerking

Kinderen in oorlogsgebieden samenbrengen door muziek.

Musicians without Borders is een organisatie, die tijdens de oorlog in Kosovo werd opgericht door een multiculturele groep muzikanten die Nederland als basis had. Het doel is om kinderen in oorlogsgebieden samen te brengen door muziek, dans en ritme, ondanks diepe etnische conflicten. De kinderen beleven positieve artistieke ervaringen en krijgen de mogelijkheid om hun eigen creativiteit en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het project wordt geleid door plaatselijke muziekpedagogen en psychologen.

Musicians without Borders zijn met ‘de Muziekbus’ begonnen in de vluchtelingenkampen in Bosnië-Herzegovina. Later hebben ze dit project voortgezet met ‘Music Bus goes Africa’. Naar aanleiding hiervan, is er gestart met een nieuw project voor jongeren en kinderen in Rwanda die door de oorlog met HIV/AIDS zijn geïnfecteerd of geboren. Muziek geeft deze kinderen hoop, kracht, ondersteuning in hun ontwikkeling en een gevoel van verbondenheid met elkaar en met het leven.

???youtube.initial.text??????youtube.message.text??????youtube.accept.text???

http://www.musicianswithoutborders.org/nl/

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Spoorstraat 38
1815 BK
Alkmaar
Nederland