Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Rapucation - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Ricciotti's Generation Y-tour Ricciotti's Generation Y-tour Mens en maatschappij
SocialStart SocialStart Mens en maatschappij
Stichting Tafelboom Stichting Tafelboom Mens en maatschappij
Studio 52nd Studio 52nd Mens en maatschappij

Stichting Rapucation

Mens en maatschappij

Rapper Tony Scott, medeoprichter van Rapucation, wil in het onderwijs door het “First ID Project” de sfeer en de resultaten verbeteren.

Docenten en leerlingen schrijven bij dit project een persoonlijke tekst die ze met elkaar delen. Na controle op taalgebruik door een docent, publiceren de leerlingen hun tekst op de website van Rapucation. Doordat leerlingen en docenten de persoonlijke verhalen met elkaar delen ontstaat er een beter sfeer. Zonder straattaal ontstaat er een veilige omgeving en een positief leerklimaat.

Het effect van het project is dat lesgeven centraal staat en niet orde houden. De belangrijkste doelgroep voor dit project is het vmbo. Continuïteit staat voorop. Door het project jaarlijks te herhalen kan het First ID project de cultuur van een school blijvend veranderen. Rapucation zoekt ondersteuning voor First ID projecten.


U kunt de activiteiten van Stichting Rapucation financieel steunen via rekeningnummer 78.13.87.647 ten name van Fonds Kunstervaring.

http://www.rapucation.eu/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Amsterdam
Nederland