Young Impact

Amsterdam, Nederlandyoungimpact.nl/
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten

Young Impact gelooft niet in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. Jongeren, met hun frisse blik en nieuwe ideeën, moeten juist nu al meedoen.


Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld nú aan het veranderen is. Ze roepen niet dat dingen anders moeten, maar laten zien dat het kan. Met een inspirerend programma reist de organisatie langs scholen in Nederland. Daar helpen ze jongeren ontdekken wat zij willen veranderen in de wereld en welke talenten en tools ze kunnen inzetten om dat te doen. Young Impact inspireert middels de Young Impact Awards, waarbij jongeren kunnen zien dat ook zij morgen als iets kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Het succes wordt jaarlijks gevierd tijdens de Young Impact Celebration. Een feest met iconen, artiesten en live inspiratie voor nog meer positieve verandering.


Young Impact is geïnspireerd door WE Day, een beweging van meer dan 2 miljoen jongeren met als doel samen de wereld te verbeteren. Young Impact is opgericht door Patrick Anthonissen en is een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR.


Met de schenking van Triodos Foundation wordt de Young Environment Award mogelijk gemaakt.