ProVeg Nederland

Almere, Nederlandproveg.com/nl/
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Goede gezondheid en welzijn

Zowel de Wereldgezondheidsorganisatie als de nieuwe Schijf van Vijf adviseren ons minder vlees en zuivel te eten, en vaker te kiezen voor plantaardig. Vlees en zuivel vervangen is echter niet voor iedereen zo makkelijk gedaan. ProVeg wil consumenten ondersteunen en inspireren om dit zo vaak en verantwoord mogelijk te doen. De stichting gelooft in een plantaardige toekomst en wil mensen laten ervaren dat plantaardig eten leuk en lekker is.

ProVeg maakt vega(n) eten leuk, lekker en makkelijk voor iedereen. Ze inspireren zoveel mogelijk mensen om vaker te kiezen voor meer plantaardig eten, want dat is beter voor de gezondheid, dieren en milieu. Daarnaast helpt de stichting bedrijven om het vega(n) aanbod te vergroten.


Met de schenkingen van o.a. Triodos Foundation heeft ProVeg de Veggie Challenge App kunnen ontwikkelen en uitbreiden. De Veggie Challenge van ProVeg is een online tool die je leert hoe je heerlijk plantaardig kookt. Met dagelijkse tips en inspiratie, gevarieerde recepten en persoonlijke coaching. Inmiddels zijn al bijna 500.000 mensen de uitdaging aangegaan. Zelf meedoen? Meld je aan via https://veggiechallenge.nl/

Triodos Foundation dacht mee met hoe we ons project effectiever konden aanpakken en bracht ons in contact met nuttige partners. We zijn ontzettend dankbaar dat onze aanvraag werd goedgekeurd en hebben veel gehad aan de feedback. Triodos Foundation is meer dan een subsidieverstrekker, namelijk ook een partner op weg naar een duurzamere wereld.
ProVeg over Triodos Foundation: