TwoBillionEyes

Oegstgeest, The Netherlandswww.twobillioneyes.org/
Triodos Foundation Nederland
SectorOntwikkelingssamenwerking

Goed zicht is geen luxe maar een noodzaak voor een beter vooruitzicht.

Stichting TwoBillionEyes heeft als doel een betere wereld te scheppen door visie te brengen en mensen in staat te stellen een mooie bijdrage te leveren aan de wereld. Dit wordt bereikt door het zicht te verbeteren van miljoenen mensen. Door miljoenen mensen beter zicht te geven ontketenen zij een enorm potentieel voor educatie, het ontwikkelen van de economie en dragen zij bij aan economische en positieve veranderingen in de gehele wereld.

De stichting maakt gebruik van een bril die niet alleen betaalbaar maar ook sterk en mooi is. En ook nog eens op locatie zonder gebruik van elektriciteit of machines in 10 minuten in elkaar gezet kan worden. Door een slimme oplossing wordt de bril, á la minute dus, in de gewenste sterkte en pupil afstand gemonteerd. Omdat het zo eenvoudig is kunnen lokale mensen in korte tijd opgeleid worden om de bril aan te meten en te monteren. Hierdoor kunnen er meer mensen geholpen worden en ontstaat er lokaal meer expertise, zelfstandigheid én economische ontwikkeling.

Met de schenking van Triodos Foundation traint TwoBillionEyes 24 optiekmedewerkers in twee districten in Kenia. 12 van deze personen hebben een beperkte fysieke handicap. Zo ontstaat er niet alleen capaciteitsopbouw bij degenen die de bril krijgen, maar creëert de stichting ook werkgelegenheid voor lokale mensen en voor personen die anders moeilijk aan werk komen.

Eigenlijk kan ik wel zeggen dat Triodos Foundation ons op een enorm duurzame manier heeft geholpen. Door eerst langs de zijlijn mee te lopen en mee te denken heeft zij bijgedragen om ons werk duurzamer te maken. En nu dat zeker gesteld is, heeft zij ons ook de oh zo nodige financiële ruggensteun geboden.
Bijan Azami van TwoBillionEyes over Triodos Foundation: