Tunga verbindt Oost Afrikaanse software developers uit kansarme milieus met software (internet) bedrijven. Jonge, getalenteerde developers met gelimiteerde kansen op de arbeidsmarkt worden via Tunga aangesloten op de internationale online markt van goed betaald digitaal werk.


Waar de meeste online outsource platforms voor software taken zich niet focussen op het onbenutte software talent in (Oost) Afrika, werkt Tunga uitsluitend met software developers uit deze regio.


Tunga is uniek in zijn opzet. Tunga wordt opgezet als sociaal netwerk. Dit houdt in dat bedrijven een groep software developers (c.q. volgers) kan creëren die zij kunnen inschakelen wanneer zij software expertise nodig hebben. Ook kunnen developers onderling “vrienden” worden op Tunga. Bevriende developers kunnen samen aan taken werken en vooral van elkaar leren.


Tunga maakt gebruik een software tool genaamd Git (versiebeheersysteem). Deze tool maakt online samenwerkingen zeer eenvoudig. Tunga developers kunnen gemakkelijk samen aan software taken werken zonder elkaar fysiek te ontmoeten. Hierdoor kunnen bedrijven de kennis van meerdere developers inschakelen voor een taak en kunnen de developers van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Dit zorgt voor een win-win situatie.


Tunga is een initiatief van social innovation studio Butterfly Works in samenwerking met fintech startup Mobbr. Onze Missie met Tunga is het creëren van zinvol en goed betaald werk voor getalenteerde ambitieuze jongeren in (Oost) Afrika.


Door de donatie van de Triodos foundations kunnen ze meer developers in Oost Afrika bereiken en zinvol werk voor hen creëren.
Met Butterfly Works hebben wij al eerder een samenwerking gehad met de Triodos Foundation. Deze samenwerking is zeer prettig gelopen. Het is fijn te zien dat zij ook onze missie en visie delen voor dit project. Wij zijn blij met de bijdrage voor Tunga van de Triodos bank.
Hanja Holm (managing director bij Stichting Butterfly Works) zegt: