The Constellation

Alkmaar, Nederlandasyouopenyoureyes.com
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten

Film over gemeenschappen die hun droom op eigen kracht bereikten


In tijden waarin we als enkeling ontmoedigd kunnen raken door grote vraagstukken zoals integratie van asielzoekers, zelfredzaamheid en klimaatverandering kijken we zoekend om ons heen. Wie zal deze problemen voor ons oplossen? Er zijn ook mensen die hun krachten hebben gebundeld. Zij hebben hun gezamenlijke droom gedefinieerd en hebben er werk van gemaakt. Altijd vertrouwend op eigen kracht. Hun verhalen verdienen het om verteld te worden.


In 2017 en 2018 helpt The Constellation in samenwerking met de filmmakers van Visual Development zes gemeenschappen bij het vastleggen van hun pad naar verandering. In een filmproject genaamd As You Open Your Eyes, bestaande uit zes episodes, leren we van asielzoekers in België die niet alleen komen om iets te vragen maar ook om iets te geven, van ouderen in Uganda die aan hun eigen waardevolle plek in de samenleving werken, Molukkers die de plastic soep aanpakken die hun stranden vervuilt, lokale leiders in Botswana die HIV een halt toeroepen, landlozen in Mauritius en van een Franse vriendengroep die met een alternatieve levenswijze menselijkheid toevoegt aan de samenleving. Stuk voor stuk lessen die we in ons eigen leven kunnen toepassen.


The Constellation stimuleert wereldwijd gemeenschappen in het verwezenlijken van hun droom. Ze brengen deze groepen met elkaar in verbinding om samen te leren en vooruitgang te boeken.


Met de gift van Triodos Foundation hebben ze een trailer kunnen ontwikkelen die de kern van het project weergeeft. Met deze trailer nodigen ze individuen en organisaties uit om bij te dragen aan de totstandkoming van de film.