Safe Spaces Basketbal Programma

Nairobi, Keniawww.safespaces-nairobi.org
Triodos Foundation Nederland
SectorOntwikkelingssamenwerking

Het opbouwen van de Talent Pipeline


Safe Spaces is een ontwikkelingsprogramma dat ca. 1200 meisjes en jonge vrouwen ondersteunt in de Eastlands Slums van Nairobi. Peninah Musyimi, oprichtster en directeur, groeide op in deze sloppenwijken. Een basketbalbeurs heeft haar geholpen om de kosten van de universiteit te betalen. Zij kwalificeerde zich als advocate. In 2008 startte zij Safe Spaces.


Basketbal leert meisjes vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, discipline en teamwork. Het helpt hen ook bij de trainingen en wedstrijden om tijdelijk aan de sloppenwijk te ontsnappen. Het geeft de meisjes in de slums een zeldzame kans op vervolgonderwijs.


Dit seizoen is het team van Safe Spaces nog ongeslagen en probeert zij het kampioenschap van Kenia's Nairobi Basketball Association NBA) te veroveren. De nationale zichtbaarheid die het team hierdoor krijgt, creëert interesse bij middelbare scholen en universiteiten door heel Kenia heen die op zoek zijn naar sterke spelers voor hun basketbalteams. Vorig jaar kregen 10 Safe Spaces teamleden ieder een volledige beurs voor 4 jaar op verschillende middelbare scholen. Dit jaar verwachten wij nog 5 meisjes naar de “National Trials” te kunnen sturen voor hun kans op onderwijs. Onderwijs, voor deze jonge vrouwen, is een ticket tot een beter leven. Basketbal opent deuren.


Met steun van de Triodos Foundation werkt Safe Spaces aan de opbouw van de Talent Pipeline voor het Basketbal Programma.