Reclame Fossielvrij

Amsterdam, Nederland
Meefinancierende Business UnitTriodos Foundation Nederland
SectorOverige
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Goede gezondheid en welzijn

Reclames van de fossiele industrie voor vliegreizen en vervuilende auto's vormen een belangrijke hindernis in de transitie. Reclame Fossielvrij lanceerde haar campagne in 2020 met een burgerinitiatief voor een verbod op fossiele reclame. Met voorlopers hoopt de groep een landelijke wet dichterbij te brengen. Ze willen gemeenten en media bewegen afstand te doen van fossiele reclame, en het thema in de verkiezingsprogramma’s krijgen van de gemeenteraadsverkiezingen.

Met een kleine team nemen zij het op tegen 3 machtige vervuilende industrieën: de fossiele industrie, de luchtvaartindustrie en de autoindustrie. Een grote uitdaging waarbij steun hard nodig is.

Reclame Fossielvrij heeft de noodzaak voor een verbod op fossiele reclame in 2021 definitief op de kaart gezet. Gemeente Amsterdam besloot als 1e stad ter wereld om fossiele reclame in de ban te doen. Zes politieke partijen pleiten voor een verbod op fossiele reclame en Reclame Fossielvrij werd afgelopen jaar 3e in de Trouw Duurzame 100.