Purpose Economy E-Course

Rotterdam, Nederlandwww.thriveinstitute.nl/
Triodos Foundation Nederland
SectorOnderwijs
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Kwaliteitsonderwijs

THRIVE Institute is een aanjager van de Betekeniseconomie in Nederland, en organiseert (impact)initiatieven op het snijvlak van onderwijs, ondernemerschap, overheid en onderzoek die bijdragen aan een economisch systeem waarin sociaal en ecologisch welzijn centraal staan. Eén van de initiatieven van THRIVE Institute zijn de Purpose Colleges; bijeenkomsten bij hogescholen, universiteiten en ROC's waarin de theorie en praktijk van de Betekeniseconomie op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze toegankelijk worden gemaakt voor lokale studenten en docenten; alsmede lokale bestuurders en ondernemers.

Met de Purpose Economy E-Course (PEE-C) heeft THRIVE Institute een volgende stap gemaakt met de Purpose Colleges, door deze in online-vorm aan te bieden. Op deze manier kunnen zij alle geïnteresseerden toegang geven tot de colleges. Het resultaat is een 20-tal colleges en persoonlijke portretten van impactondernemers opgenomen bij Pakhuis De Zwijger. Deze opnames worden in combinatie met een werkboek - gratis - aangeboden via een website. Het werkboek is voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk.

Het doel van de PEE-C is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de praktische vertaalslag van de Betekeniseconomie, en om Betekeniseconomie tot een bekend begrip te maken in Nederland.