Op Het Woldhuis, het veldwerkcentrum van Veldwerk Nederland, worden al ruim 30 jaar natuurwerkweken georganiseerd. Groepen 7 en 8 van het basisonderwijs logeren een hele week in het landhuis en beleven daar de natuur intensief. Deze vorm van natuureducatie is bijzonder vormend voor de kinderen.


Steeds meer scholen geven aandacht aan financiële educatie. Het besef van geld bij kinderen is namelijk enorm achteruit gegaan. Er zijn zelfs kinderen die denken dat het geld uit de muur komt.

Het project 'In Natura' ondersteunt het onderwijs en legt een verband tussen natuureducatie, duurzaamheid, ondernemerschap en geld verdienen.


Het project heeft als concreet resultaat een docentenhandleiding. Deze bestaat uit drie delen: 1. Een instructie voor sparen door groene activiteiten en het maken van een begroting; 2. Een beschrijving van groene activiteiten waarmee geld verdiend kan worden en een stramien waarop eigen activiteiten uitgewerkt kunnen worden; 3. Overzicht en een toelichting met spaarmogelijkheden voor veldwerkweken.


Foto: Jeanette Cramwinckel.