Maatschappelijke traineeships waar iedereen van profiteert


MATS verbindt ambitieuze starters, organisaties met een maatschappelijk doel en het bedrijfsleven. Organisaties kiezen MATS om een organisatievraagstuk op te lossen. MATS vertaalt dit vraagstuk naar een afgebakende opdracht. Starters werken vervolgens een halfjaar als trainee aan deze opdracht. Een expert uit het bedrijfsleven verbindt zich aan de opdracht en coacht daarbij de trainee. De organisatie, trainee en expert versterken elkaar en zorgen gezamenlijk voor maatschappelijke impact.


MATS biedt een praktisch toepasbare oplossing. Zij leggen duurzame verbindingen tussen partijen en bieden zo nieuwe kansen. Organisaties breiden hun team uit met minimale kosten en risico's en halen expertise in huis. Ambitieuze starters zitten nog te vaak thuis zonder werk, terwijl zij aan de slag willen. Door zich in te zetten als trainee krijgen ze de mogelijkheid om zich professioneel en praktijkgericht te ontwikkelen. Experts willen een maatschappelijke bijdrage leveren, dit wordt mogelijk door de inzet van hun eigen kennis. Daarnaast krijgen ze nieuwe inzichten door te leren van een andere sector en te investeren in een maatschappelijk vraagstuk.


SodaProducties gelooft in een samenleving waarin mensen elkaar versterken. Ze verbinden mensen met verschillende achtergronden op een gelijkwaardige en leuke manier. Ze zijn initiatiefnemer van onder andere MATS en de VoorleesExpress. Deze diensten zijn reproduceerbaar, efficiënt en effectief. Doordat ze werken vanuit nieuwsgierigheid benutten ze aanwezige netwerken, talenten en middelen optimaal.


Met de gift van Triodos Foundation kunnen ze het bereik van MATS verder vergroten, door structureel te gaan samenwerken met partners. Dit zorgt voor verankering en continuïteit van MATS.