De visie van het Marianne Center is: Verstandelijk gehandicapten terug plaatsen in de maatschappij en Kenianen bewust maken van de potenties van verstandelijk gehandicapten.


Mensen met een verstandelijke handicap in Kenia, en dat zijn er naar schatting zo'n 2,9 miljoen, worden gedurende hun leven met veel moeilijkheden geconfronteerd. Veel Kenianen zien mensen met een handicap nog steeds als een vervloeking of hekserij en vaak worden de verstandelijk gehandicapten opgesloten in huizen of zelfs in kooien. De meeste mensen met een verstandelijke handicap hebben een milde of matige vorm maar zijn wel in staat om hun talenten te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Eén van de grootste tekortkomingen in het huidige educatieve systeem in Kenia is dat verstandelijk gehandicapten vanaf de leeftijd van 16 jaar te oud zijn om op een basisschool te blijven, maar vanwege hun laag denkniveau niet naar het voortgezet onderwijs kunnen. Deze groep zit hierdoor gedwongen thuis, met alle gevolgen van dien.


Het centrum is vernoemd naar Marianne Janssen, het schoonzusje van de Nederlandse oprichtster Nelie Janssen. Marianne heeft het Syndroom van Down.