Fête de la Nature

Hoevelaken, Nederlandwww.fetedelanature.nl
Triodos Foundation Nederland
SectorKunst en cultuur
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)

Mensen een inspirerende en feestelijke ervaring in de natuur bezorgen. Dat is wat Fête de la Nature wil bereiken. Niet op één plek maar door heel Nederland. Iedereen kan zijn eigen activiteit organiseren, groot of klein. Op de heide, in een park of gewoon in je eigen achtertuin. Traditionele natuuractiviteiten, maar vooral ook onverwachte en verrassende combinaties. Ontdek hoe mooi en hoe dichtbij de natuur is.


Fête de la Nature brengt alle activiteiten samen tijdens een vast weekend in het jaar. De stichting wil mensen verbinden met de natuur en met elkaar, mensen inspireren en vooral samen de natuur vieren.


Een activiteit kan alles zijn, groot of klein. Je kunt bijvoorbeeld je moestuin openstellen om mensen te enthousiasmeren over het verbouwen van eigen groente of een hardloopclinic organiseren in de duinen. Hoofdzaak is dat mensen op een leuke of feestelijke manier in contact komen met natuur. Alles mag zolang je respect hebt voor de natuur en het evenement vrij toegankelijk is voor iedereen.

De gift van Triodos Foundation heeft er mede voor gezorgd dat de website voor Fête de la Nature operationeel is.