Eigen Schuld!

Amsterdam, Nederlandstudio52nd.nl/voorstelling/eigenschuld/
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten

Een brutale en verrassende voorstelling over armoede door Studio52nd


Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Toch?


Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen groeit op in armoede. En in de grote steden zelfs nog meer. Hoe is het is om op te groeien als je bijna niets hebt? Studio 52nd vroeg het de jongeren.


Zij kwamen met indrukwekkende en schrijnende verhalen. Hoe voelt het als je vrienden wel geld hebben voor de bioscoop, maar jij niet? Verzin je smoesjes als je bent uitgenodigd op een verjaardag en geen geld hebt voor een kado? Hoe kom je aan de iPad die je voor school nodig hebt?


Studio 52nd ontwikkelde in samenwerking met de Ouder- en Kindteams Amsterdam 'Eigen Schuld'.


Jongeren zelf schreven de teksten. Theatergroep 'Tijdelijke Samenscholing' maakte deze voorstelling die je laat voelen hoe het is om in armoede op te groeien.


De voorstelling wordt gespeeld in schoolklassen, maar ook voor jeugdprofessionals, beleidsmakers en ieder ander die met armoede te maken heeft. Omdat het gesprek over armoede gevoerd móet worden. Dat doen ze dan ook na elke voorstelling. Een gesprek mét jongeren in plaats van over hen.


Studio 52nd biedt jonge mensen in kansarme situaties een podium en een publiek tegen maatschappelijke verharding en verwijdering. Mede dankzij de Triodos Foundation lukt het hen om in 30 klassen te spelen.