De Wilde Stad

Amsterdam, Nederlandwww.dewildestad.nl/
Triodos Foundation Nederland
SectorOnderwijs
In lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's)
  • Kwaliteitsonderwijs

Ongeziene natuur


De Wilde Stad is een bioscoopfilm van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland - Natuur in de Delta'. De Wilde Stad schets een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van, de vaak door de de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken.


Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is de natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond of de panda.


Met de gift van Triodos Foundation wordt het mede mogelijk gemaakt om bij de film De Wilde Stad een voor het basisonderwijs geheel gratis lespakket te ontwikkelen en aan te bieden. Het lespakket, De Wilde Stad in de klas, is gebaseerd op de beelden die voor de film worden gemaakt. NatuurWijs is daarbij de inhoudelijke partner van de filmmaker EMS FILMS. Andre Kuipers is de ambassadeur van het lespakket.

Onze ervaring met Triodos Foundation is uitermate positief. Zij staat altijd open voor een gesprek over nieuwe projecten die wij ontwikkelen en hebben een duidelijk visie of die passen binnen de doelstellingen van de Foundation. Vooral maakt de steun van Triodos Foundation het mede mogelijk om naast de films die we maken ook voor schooljeugd lesmateriaal te ontwikkelen. Naar ons idee is het enthousiasmeren van kinderen op jonge leeftijd voor de natuur in hun directe omgeving en het stimuleren zelf te gaan ontdekken van grote waarde in de wijze waarop ze op latere leeftijd daarmee omgaan. Met de steun van Triodos Foundation maken we het materiaal gratis toegankelijk zodat er geen drempel in gebruik ligt.
De Wilde Stad over Triodos Foundation: