Appeltaartconcerten

Utrecht, Nederlandsappeltaartconcerten.nl/
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten

Klassieke muziek voor bijzondere doelgroepen


De concerten van Stichting Appeltaartconcerten worden gegeven in buurthuizen, wijktheaters, psychiatrische instellingen, TBS-klinieken en verzorgingshuizen door ongeveer heel Nederland.


De Appeltaartconcerten zijn een laagdrempelige manier om mensen in contact met klassieke muziek te brengen en met schoonheid te ontroeren. Tegelijk is het samen luisteren met familieleden, mantelzorgers, buren, vrijwilligers en vitale liefhebbers van klassieke muziek ook een bijzondere sociale gebeurtenis. De appeltaart staat symbool voor warmte en geborgenheid: een sfeer waarin klassieke muziek, publiek en musici tot hun recht komen.


De professionele musici spelen ook in de grote symfonieorkesten of staan op internationale podia als solist. Ook zij ervaren voor henzelf de bijzondere, humane betekenis van deze concerten. Dit het meest zinvolle werk voor een musicus, zeggen ze. Want er is vrijwel geen afstand tussen publiek en luisteraar.


Kom ook eens luisteren, en neem buren of familie mee: tussen september 2018 en juni 2019 worden er meer dan 150 concerten gegeven in grote delen van Nederland.


Triodos Foundation ondersteunt concreet een serie openbare en besloten concerten in ouderenzorginstellingen in Amsterdam en Wageningen, alsmede concerten in een psychiatrische instelling op de Veluwe.