Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Internationale Samenwerking

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Wilt u bijdragen aan het themafonds Internationale samenwerking? Dat kan door te schenken aan bankrekening NL68 TRIO 0212 1595 42 t.n.v. STF. Ontw. Samenwerking.

X Clinical Officers

In Afrikaanse landen zijn vaak onorthodoxe middelen nodig om de gezondheidszorg op een hoger peil te brengen. Zo zijn in Malawi op 100.000 mensen 2 dokters beschikbaar. De opleiding door chirurgen van bekwame Clinical Officers (niet artsen) zorgt ervoor dat er meer hulp geboden kan worden, zonder het risico dat men elders als arts gaat werken. Triodos Foundation steunde een Nederlands initiatief.

X Vrouwen in Nepal

In de arme delen van Nepal worden nog kinderen verkocht om te werken en hebben vrouwen geen kans een eigen bestaan op te bouwen. Triodos Foundation werkt al vele jaren samen met enkele moedige vrouwen die eerst een eigen bedrijf en toen sociale projecten zijn begonnen om aan de misstanden iets te doen.

X Sloppenwijken en straatkinderen

Een van de ernstige problemen in de grote steden in ontwikkelingslanden zijn de sloppenwijken. Door armoede, mishandeling, oorlog en geweld zijn 100 miljoen kinderen aangewezen op een leven op straat. Triodos Foundation steunt diverse projecten die hier iets aan doen.

X Eerlijke handel

Voor biologische boeren, hun organisaties en de exporteurs van hun producten is het moeilijk om bij de Europese inkopers voet aan de grond te krijgen. Sinds 2007 steunt Triodos Foundation de inrichting van een Afrikaans Paviljoen op de grootste beurs voor biologische producten: de Biofach in Neurenberg. Daardoor konden tientallen handelscontacten gelegd als basis voor een eerlijke handel.

X Nature for kids

Kinderen in Afrika hebben vaak geen idee welke gevaren hun leefomgeving bedreigen. Vervuiling, droogte, ontbossing maken hun toekomst uiterst onzeker. Films over deze gevaren, waarin kinderen een heldenrol spelen door er iets tegen te ondernemen, geven op een effectieve en leuke manier de broodnodige informatie aan scholen. Triodos Foundation droeg meerdere keren bij in de kosten.

X Zuid Soedan

Zuid Soedan is een deel van het grootste land van Afrika dat vele oorlogen heeft moeten doorstaan. Projecten voor vrouwen en kinderen in het Nuba gebergte zorgen voor herstel van de opgelopen trauma's, voor nieuwe bronnen van inkomen en voor onderwijs. Triodos Foundation heeft bijgedragen aan plannen die dat mogelijk maken.

X Crises in de wereld

Alle crises waarvoor de wereld zich momenteel gesteld ziet - de energiecrisis, de klimaatcrisis, de voedselcrisis en de financiële crisis - houden verband met elkaar.  Wanneer één crisis wordt bestreden, worden ze allemaal bestreden.

X Woman's World Banking

WWB werkt als paraplu voor 39 microkrediet verlenende instellingen. Zij zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de behoefte van vrouwen en hun families. Triodos Foundation werkt al sinds de oprichting met WWB samen.

Contact

Neem contact met ons op

Testamentaire schenking

Bij Triodos Foundation heeft u verschillende mogelijkheden om te schenken.