Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Favela Museum - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Ecologische Landbouw Projecten Ghana Ecologische Landbouw Projecten Ghana Internationale samenwerking
Empowering Women of Nepal (EWN) Empowering Women of Nepal (EWN) Internationale samenwerking
Female Cancer Foundation Female Cancer Foundation Internationale samenwerking
Frutas del Sol Frutas del Sol Internationale samenwerking

Favela Museum

Internationale samenwerking

De sloppenwijk Pavao-Cantagalo in Rio de Janeiro was jarenlang een van de gevaarlijkste plekken van Rio. Sinds enkele jaren heeft de politie de wijk heroverd op drugsbendes, waardoor de favela zich verder ten goede kan ontwikkelen. Al in de tijd van de drugsbendes is het Museu de Favela begonnen. De initiatiefnemers en de bevolking van de favela hebben het project opgebouwd tegen de stroom in. Het museum probeert een brug te slaan tussen de favela aan de ene kant en de rijkere gedeeltes van Rio en de rest van de wereld aan de andere kant.

Het museum biedt een platform waarop de bewoners van de favela activiteiten kunnen ontwikkelen. De basis wordt gevormd door het hoofdkantoor midden in de favela en de rondleidingen door de favela. Er zijn allerlei, soms zeer creatieve activiteiten die worden georganiseerd, waaronder: festivals, tentoonstellingen, film, visuele kunst, dansen. Thema’s variëren van de afkomst van de zwarte Brazilianen tot de historie van de favela. Zo kunnen bewoners een inkomen generern en wordt de kwaliteit van leven in de favela verbeterd, terwijl de bezoekers zien dat de favela niet staat voor geweld, maar voor mensen met ondernemende en inspirerende ideeen.

http://www.museudefavela.com.br

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Rio de Janeiro
Brasil