Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Bal Rashmi - Vikas School - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Stichting AFOS /De Naaste Veraf Stichting AFOS /De Naaste Veraf Internationale samenwerking
Stichting Aman-Iman Stichting Aman-Iman Internationale samenwerking
Stichting GoTogo Stichting GoTogo Internationale samenwerking
Stichting Isai Ma(i)yam Stichting Isai Ma(i)yam Internationale samenwerking

Stichting Bal Rashmi - Vikas School

Internationale samenwerking

In 2007 zagen Lieselot Spliet en Aniek Sarneel met eigen ogen wat enorme armoede en ongelijkheid in India betekent voor kinderen en vrouwen. Na een stage bij de Indiase Stichting Bal Rashmi Society, vormden zij het bestuur van Bal Rashmi Society Nederland. Deze Nederlandse stichting biedt financiële ondersteuning aan de projecten die worden uitgevoerd in India, waarvan er inmiddels al vele zijn gerealiseerd.

Op dit moment zet Bal Rashmi Society Nederland zich in voor de Vikas school in Jaipur. De verwachting is dat ook deze school over drie jaar zelfvoorziend zal zijn.

Sinds schooljaar 2009-2010 ondersteunt BRS Nederland de Vikas school door het financieren van boeken, uniformen, vervoer etc. voor de kinderen.
Er wordt les gegeven aan 120 kinderen in klas 1 tm 8 (t/m 15 jaar). Binnen enkele jaren zal de school worden uitgebreid met klas 9 en 10 (t/m 18 jaar), omdat er in de verre omgeving geen school is die onderwijs voor deze leeftijdsgroep aanbiedt.

http://www.balrashmisociety.nl

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Jaipur
India