Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Darren: creatieve natuureducatie - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Classic Express Classic Express Mens en maatschappij
Complementaire zorg Complementaire zorg Mens en maatschappij
De MelkSalon De MelkSalon Mens en maatschappij
De Milieubende De Milieubende Mens en maatschappij

Darren: creatieve natuureducatie

Mens en maatschappij

Stichting Groen Gras geeft natuuronderwijs aan kinderen van 6 tot 10 jaar, door middel van theater. Dit doet zij in samenwerking met basisscholen. Dans, drama, muziek en beeldende kunst zijn de ingrediënten waarmee leerlingen van de basisschool verleid worden om de natuur in te gaan. Om hen te laten kijken, ruiken, voelen, proeven hoe het is om daar te leven. De personages van de theaterstukken zijn insectachtige fantasiewezens: De Darren!

Het thema van het huidige project is ‘respect voor voeding’. Kinderen worden enthousiast gemaakt voor gezond voedsel uit de natuur. De uitwerking wordt per speellocatie met lokale onderwerpen en thema's aangepast: de flora, de fauna en de historie van de locaties waar het project wordt uitgevoerd.

De basis is dat de kinderen in de natuur een conflict tussen de Darren moeten oplossen. De goede afloop wordt gevierd met een feestmaal waarvan elk kind, geen enkel uitgezonderd, zal smullen.

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Amsterdam
Nederland