Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Appeltaartconcerten - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
African Warriors African Warriors Mens en maatschappij
Bandstart Educatie Bandstart Educatie Mens en maatschappij
Bolk's Companions Bolk's Companions Mens en maatschappij

Appeltaartconcerten

Mens en maatschappij

Klassieke muziek voor bijzondere doelgroepen

De concerten van Stichting Appeltaartconcerten worden gegeven in buurthuizen, wijktheaters, psychiatrische instellingen, TBS-klinieken en verzorgingshuizen door ongeveer heel Nederland.

De Appeltaartconcerten zijn een laagdrempelige manier om mensen in contact met klassieke muziek te brengen en met schoonheid te ontroeren. Tegelijk is het samen luisteren met familieleden, mantelzorgers, buren, vrijwilligers en vitale liefhebbers van klassieke muziek ook een bijzondere sociale gebeurtenis. De appeltaart staat symbool voor warmte en geborgenheid: een sfeer waarin klassieke muziek, publiek en musici tot hun recht komen.

De professionele musici spelen ook in de grote symfonieorkesten of staan op internationale podia als solist. Ook zij ervaren voor henzelf de bijzondere, humane betekenis van deze concerten. Dit het meest zinvolle werk voor een musicus, zeggen ze. Want er is vrijwel geen afstand tussen publiek en luisteraar.

Kom ook eens luisteren, en neem uw buren of familie mee: tussen september 2018 en juni 2019 worden er meer dan 150 concerten gegeven in grote delen van Nederland.

De Triodos Foundation ondersteunt concreet een serie openbare en besloten concerten in ouderenzorginstellingen in Amsterdam en Wageningen, alsmede concerten in een psychiatrische instelling op de Veluwe.

http://www.appeltaartconcerten.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
HJ Schimmelplein 53
Utrecht