Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Eigen Schuld! - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
EduCare MovieLearning EduCare MovieLearning Mens en maatschappij
Eid al-Fitr Festival Nijmegen Eid al-Fitr Festival Nijmegen Mens en maatschappij
Ex'tax Project Ex'tax Project Mens en maatschappij
Femenologie naar de schoolbanken Femenologie naar de schoolbanken Mens en maatschappij

Eigen Schuld!

Mens en maatschappij

Een brutale en verrassende voorstelling over armoede door Studio52nd

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Toch?

Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen groeit op in armoede. En in de grote steden zelfs nog meer. Hoe is het is om op te groeien als je bijna niets hebt? Studio 52nd vroeg het de jongeren.

Zij kwamen met indrukwekkende en schrijnende verhalen. Hoe voelt het als je vrienden wel geld hebben voor de bioscoop, maar jij niet? Verzin je smoesjes als je bent uitgenodigd op een verjaardag en geen geld hebt voor een kado? Hoe kom je aan de iPad die je voor school nodig hebt?

Studio 52nd ontwikkelde in samenwerking met de Ouder- en Kindteams Amsterdam 'Eigen Schuld'.

Jongeren zelf schreven de teksten. Theatergroep 'Tijdelijke Samenscholing' maakte deze voorstelling die je laat voelen hoe het is om in armoede op te groeien.

De voorstelling wordt gespeeld in schoolklassen, maar ook voor jeugdprofessionals, beleidsmakers en ieder ander die met armoede te maken heeft. Omdat het gesprek over armoede gevoerd móet worden. Dat doen ze dan ook na elke voorstelling. Een gesprek mét jongeren in plaats van over hen.

Studio 52nd biedt jonge mensen in kansarme situaties een podium en een publiek tegen maatschappelijke verharding en verwijdering. Mede dankzij de Triodos Foundation lukt het hen om in 30 klassen te spelen.

http://studio52nd.nl/voorstelling/eigenschuld/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Batjanstraat 9
1094 RC
Amsterdam