Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Marianne Center - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Jobortunity Trainings Institute Jobortunity Trainings Institute Internationale samenwerking
Matoekoe Matoekoe Internationale samenwerking
Microkrediet voor vrouwen in Vietnam Microkrediet voor vrouwen in Vietnam Internationale samenwerking

Marianne Center

Internationale samenwerking

De visie van het Marianne Center is: Verstandelijk gehandicapten terug plaatsen in de maatschappij en Kenianen bewust maken van de potenties van verstandelijk gehandicapten.

Mensen met een verstandelijke handicap in Kenia, en dat zijn er naar schatting zo’n 2,9 miljoen, worden gedurende hun leven met veel moeilijkheden geconfronteerd. Veel Kenianen zien mensen met een handicap nog steeds als een vervloeking of hekserij en vaak worden de verstandelijk gehandicapten opgesloten in huizen of zelfs in kooien. De meeste mensen met een verstandelijke handicap hebben een milde of matige vorm maar zijn wel in staat om hun talenten te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Eén van de grootste tekortkomingen in het huidige educatieve systeem in Kenia is dat verstandelijk gehandicapten vanaf de leeftijd van 16 jaar te oud zijn om op een basisschool te blijven, maar vanwege hun laag denkniveau niet naar het voortgezet onderwijs kunnen. Deze groep zit hierdoor gedwongen thuis, met alle gevolgen van dien.

Het centrum is vernoemd naar Marianne Janssen, het schoonzusje van de Nederlandse oprichtster Nelie Janssen. Marianne heeft het Syndroom van Down.

http://www.mariannecenter.org

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Karura
Kenya