Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van La Esperanzita - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Jobortunity Trainings Institute Jobortunity Trainings Institute Internationale samenwerking
Kenia Goes Sustainable Kenia Goes Sustainable Internationale samenwerking
Landelijke India Werkgroep Landelijke India Werkgroep Internationale samenwerking
Marianne Center Marianne Center Internationale samenwerking

La Esperanzita

Internationale samenwerking

In 1984 - tijdens de burgeroorlog – richtte Gerd Schnepel en Elba Rivera La Esperanzita op, het eerste 'Centrum voor Biologische Landbouw' in Nicaragua. Het was in eerste instantie een experimentele plek, want er was geen eco-landbouw in die tijd, en vooral de vochtige tropen had veel uitdagingen voor echte duurzaamheid.

Anno nu is La Esperanzita dé school voor eco-agricultuur in deze vochtige tropen, en als lid van Sano y Salvo, een bio-boeren vereniging voor heel Zuidoost Nicaragua. De school het leidt ‘campesinos’ en hun families op in agro-bosbouw, in het instandhouden van bodem vruchtbaarheid, in het beheer van de biologische boerderij en in water- en klimaatbescherming. Ook verzorgt de school de eigen verwerking en afzet van maar liefst 40 verschillende tropische EU-en VS-gecertificeerde biologisch producten.

Eco-agrotoerisme, koolstof fixatie en politieke lobby zijn andere activiteiten van La Esperanzita en Sano Y Salvo / Safe and Sound.

http://web.me.com/gerd.schnepel.2043/Nueva.Guinea.RAAS.Nicaragua/La_Esperanzita.html

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Nueva Guinea RAAS
Nicaragua