Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ervaar Ghana - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Dieren Film Festival Dieren Film Festival Mens en maatschappij
ENSSER ENSSER Mens en maatschappij
Ex'tax Project Ex'tax Project Mens en maatschappij

Ervaar Ghana

Mens en maatschappij

Gerard van Heusden en Eva van Dijk werven de letterlijk broodnodige klanten voor een veertigtal kleinschalige ecobestemmingen op het Ghanese platteland. Alleen economische groei ter plekke kan verdere desastreuze uitstroom naar de steden voorkomen. Het vrolijke, veilige en veelzijdige karakter van Ghana (West-Afrika) heeft de ecotoerist veel te bieden. Met de kleurrijke reis- en cultuurgids 'Ervaar Ghana', de bijbehorende film, de website en het opgerichte Ghana Verkeersbureau ontstond een professionele enthousiasmerende etalage in de Nederlandstalige reismarkt.

De verkoopopbrengsten van boek en film worden gebruikt om nieuwe ecotoerisme initiatieven te financieren.

Dit vernieuwende ontwikkelingssamenwerkingsproject leverde de initiatiefnemers verschillende prijzen op. Het boek is inmiddels verfilmd voor de televisie en door het succes was al gauw een tweede druk nodig. Maar het belangrijkste: bezoekersaantallen en dus de inkomsten van de dorpsgemeenschappen nemen toe, op eigen kracht verdiend en zonder donorafhankelijkheid. Deze vorm van armoedebestrijding werkt!

http://www.ghana-verkeersbureau.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Ghana