Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Resource Centre in Dar es Salaam - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Pani Ambachtsschool Pani Ambachtsschool Internationale samenwerking
Practical Action Practical Action Internationale samenwerking
Rivier- en drinkwater Birma Rivier- en drinkwater Birma Internationale samenwerking

Resource Centre in Dar es Salaam

Internationale samenwerking

Stichting UpToYouToo ondersteunt ondernemerschap van jongeren in Kenia en Tanzania en werkt samen met Youth Initiatives Tanzania (YITA). YITA traint in groepsverband kansarme jongeren in verschillende facetten van ondernemerschap. Zij volgen gedurende 3 jaar trainingen met het doel om succesvol inkomensgenererende initiatieven te ontplooien.

In één van de meest achtergestelde wijken in Dar es Salaam in Tanzania is een Resource Centre neergezet. Dit centrum bestaat uit een kleine bibliotheek en een internetcafé. Jongeren die thuis uitgesloten zijn van toegang tot informatie en internetfaciliteiten worden er getraind in Engels, computer- en internetgebruik. YITA verzorgt vervolgens het in Kenia-Nairobi zo succesvolle trainingsprogramma voor jonge ondernemers.
Het centrum is daarnaast voor buurtbewoners beschikbaar, waarmee het een sociale rol in de gemeenschap vervult.

http://www.uptoyoutoo.org

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Dar es Salaam
Tanzania