Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Wetenschappelijke Raad voor Integrale Landbouw & Voeding - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
WeidevogelFocus WeidevogelFocus Natuur en milieu
Wereldvoedseldag Wereldvoedseldag Natuur en milieu
Young Club of Rome Young Club of Rome Natuur en milieu
Youth Food Movement Youth Food Movement Natuur en milieu

Wetenschappelijke Raad voor Integrale Landbouw & Voeding

Natuur en milieu

Ontwikkelen perspectief integraal duurzaam bodemgebruik

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, maar we zijn er nog niet. Tegelijk zijn de voedingspatronen verre van gezond, waardoor overgewicht en chronische ziekten zijn toegenomen. Zowel aan duurzaamheid als aan voedingsproblemen wordt hard gewerkt, met wisselend succes.
Door de nog vaak gescheiden aanpak blijven samenhangen onderbelicht. Relaties tussen de schakels in de keten moeten dus hersteld worden of nieuw vormgegeven: ‘van lineaire keten naar een circulaire ketting’.

De invalshoek van de Raad is daarbij door het lid Herman Wijffels als volgt geformuleerd: “Wij streven er niet naar het bewijs te leveren dat de ene manier van voedsel produceren beter is dan de andere. Het is wel belangrijk om de achtergronden te onderzoeken van problemen waar wij tegenaan lopen”.

De Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDL&V) stelt zich als hoofddoel om vanuit wetenschap en maatschappij oplossingsrichtingen aan te dragen die tot de ontwikkeling naar een integrale aanpak voor een duurzame landbouw en voeding leiden en die uitgaat van een koppeling van duurzame landbouw en gezonde voeding.

http://www.ridlv.nl/

Natuur en milieu

Triodos Foundation schenkt aan organisaties die positief bijdragen aan milieu & natuur. Triodos Foundation selecteert initiatieven die een langdurige verandering beogen. U kunt hierbij vooral denken aan duurzame energieprojecten en biologische landbouw.

Adres:
Nederland