Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Empowering Women of Nepal (EWN) - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Ecologische Landbouw Projecten Ghana Ecologische Landbouw Projecten Ghana Internationale samenwerking
Eliza Training Center Eliza Training Center Internationale samenwerking
Female Cancer Foundation Female Cancer Foundation Internationale samenwerking
Frutas del Sol Frutas del Sol Internationale samenwerking

Empowering Women of Nepal (EWN)

Internationale samenwerking

De drie Nepalese zussen Lucky, Dicky and Nicky Chhetri zijn pioniers in het opleiden, begeleiden en inzetten van vrouwelijke (assistent)gidsen ten behoeve van ecotoerisme in de Himalaya. Zij zijn hiermee baanbrekend en een inspirerend voorbeeld voor vele vrouwen – niet alleen in Nepal maar wereldwijd.

Sinds 1994 organiseren zij trekkings in de Himalaya (Nepal, Tibet, India en Bhutan) via 3 Sisters Adventure Trekking. Daarnaast trainen zij jaarlijks honderden vrouwen en meisjes via de stichting Empowering Women of Nepal (EWN). Hun‘ Female Trekking Guide’ programma geniet inmiddels grote bekendheid en populariteit. Ook organiseert EWN cursussen in rotsklimmen, klimexpedities, leiderschapstrainingen en biedt zij opvang aan 20 meisjes uit arme gezinnen.

http://www.3sistersadventuretrek.com

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Pokhara
Nepal