Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Zonne-energie voor water, Mali - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Women on Wings Women on Wings Internationale samenwerking
Youth at Venture Youth at Venture Internationale samenwerking
'n Bries Natuureducatie 'n Bries Natuureducatie Natuur en milieu
Bee Deals Bee Deals Natuur en milieu

Zonne-energie voor water, Mali

Internationale samenwerking

In een afgelegen gebied in het noorden van de Sahel in Mali moeten de vrouwen’s ochtends kilometers lopen om water te halen. De Nederlandse Charlotte Borggreve komt al jaren in het gebied genaamd Pays Dogon en heeft haar aandacht gevestigd op drie dorpen met bij elkaar 3500 inwoners. Voor de aanleg van een waterbassin en het leveren van een pomp die op zonne-energie werkt zijn de kosten relatief hoog omdat het water heel diep zit. Door zo’n bassin kunnen de mensen per dag gezamenlijk 30.000 liter water gebruiken, dat is gemiddeld nog geen tien liter per persoon per dag, maar voor daar al een hele vooruitgang.
Een lokale gids staat in contact met de Chiefs van de drie dorpen, en regelt de zaken en houdt toezicht.

Charlotte Borggreve heeft een steunfonds opgericht.
Wilt u rechtstreeks schenken aan dit project, dan kan dit op rekeningnummer 220.50.75.586, ten name van STF Projecten Mali.

http://www.charlotteborggreve.nl

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Sangui
Mali