Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Hekima Waldorf School - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Frutas del Sol Frutas del Sol Internationale samenwerking
HeroRATs HeroRATs Internationale samenwerking

Hekima Waldorf School

Internationale samenwerking

De Stichting Internationaal Hulpfonds (IHF) helpt projecten buiten Nederland die vernieuwing van opvoeding en onderwijs nastreven met de vrijeschoolpedagogie als uitgangspunt. Het IHF steunt meer dan 140 van deze projecten, verspreid over 50 landen. De Hekima Waldorf School is de enige vrije school in Tanzania. In 1997 startte men in een woonhuis met twee klassen; inmiddels is het geheel uitgegroeid tot een lagere school met 170 leerlingen en een kleuterschool met 35 kinderen. Er zijn 10 leerkrachten werkzaam.

De school is milieuvriendelijk gebouwd. De stenen worden gebakken van lokaal aanwezige grondstoffen. Voor de energievoorziening zal de school ook gebruik maken van wind-en zonne energie. Verder wordt het regenwater van de daken ‘geoogst’ en opgeslagen, en er is een eigen afvalwaterzuivering aanwezig in de vorm van een ecofilter. Het gereinigde water wordt samen met het regenwater weer gebruikt voor de tuin en het doorspoelen van de toiletten. De schenking van Triodos Foundation ging specifiek naar de aanschaf van een wateropvang tank van 60.000 liter. Een eigen watertank betekent dat de school geen kostbaar watertransport meer hoeft te bekostigen tussen de regenseizoenen door.

http://www.internationaalhulpfonds.nl

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Mikocheni
Tanzania