Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Association La Voûte Nubienne (AVN) - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
African Pavilion Biofach African Pavilion Biofach Internationale samenwerking
Amazon Your Business Amazon Your Business Internationale samenwerking
Butterfly Works: Zanzibits Butterfly Works: Zanzibits Internationale samenwerking
Compassion4Humanity Ghana Compassion4Humanity Ghana Internationale samenwerking

Association La Voûte Nubienne (AVN)

Internationale samenwerking

De Nubische Vault (NV) techniek, afkomstig van een eeuwenoude methode gebruikt in Opper-Egypte, maakt alleen gebruik van aarde. Gedurende de laatste tien jaar heeft AVN met succes een vereenvoudigde, gestandaardiseerde versie van deze oude techniek toegepast in Burkina Faso, Mali en Senegal.
AVN traint lokale dorpelingen in de houtloze NV techniek en ondersteunt hen om zelfstandige ambachtelijke aannemer te worden. Deze opzet biedt voordelen aan de metselaars, hun klanten, de gezinnen in het dorp en aan de lokale gemeenschappen.

Een belangrijk element in de strategie van AVN is een vier jaar durend Pilot Programma. De basis van elk programma is een lokale 'topper' die een kerngroep van leerlingen verder op weg helpt. Tussen 2000 en 2010, werd er in de 'Aarde daken voor de Sahel’-programma’s in Burkina Faso, Mali en Senegal ongeveer 20.000 m2 houtloos gebouwd, werden 200 metselaars opgeleid, met nog 230 leerlingen in opleiding. In vergelijking met andere traditionele en moderne bouwmaterialen en-methoden is de direct en indirect geschatte CO2 besparing 2.000 ton.

http://www.lavoutenubienne.org

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Burkina Faso