Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Debatserie 'It's the FOOD, my friend!' - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
De Grootste Zaadbank De Grootste Zaadbank Natuur en milieu
Elk uur Natuur Elk uur Natuur Natuur en milieu
Fete de la Nature Fete de la Nature Natuur en milieu

Debatserie 'It's the FOOD, my friend!'

Natuur en milieu

De debatreeks 'It’s the Food, my friend!' is de zevende editie van de jaarlijkse debatreeks over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. De debatten worden georganiseerd door Centrum voor Landbouw en Milieu en Ecominds in De Rode Hoed.

Onder leiding van Felix Rottenberg gaan experts, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden in op de vraag: Waarheen met ons voedselsysteem?

Hoe is onze kijk op landbouw en voedsel door de eeuwen heen en in de laatste decennia veranderd en hoe evolueert zij verder? We bekijken dit vraagstuk in ethisch, cultureel en religieus perspectief. Wat zijn de gevolgen van bodemerosie en klimaatverandering voor onze consumptie en voor de productie van vlees en ander voedsel? Wie zijn de ‘cultuurdragers’ van deze omslag? Kunnen we de noodzakelijke veranderingen mentaal bijbenen? Wat vraagt dat van ons? Wat kunnen bedrijfsleven en overheid doen?

Kijk voor het programma en tickets op:

http://www.rodehoed.nl/nl/foodfriend/

Natuur en milieu

Triodos Foundation schenkt aan organisaties die positief bijdragen aan milieu & natuur. Triodos Foundation selecteert initiatieven die een langdurige verandering beogen. U kunt hierbij vooral denken aan duurzame energieprojecten en biologische landbouw.

Adres:
Rode Hoed
Keizersgracht 102, Amsterdam
Nederland