Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Landelijke India Werkgroep - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Kenia Goes Sustainable Kenia Goes Sustainable Internationale samenwerking
La Esperanzita La Esperanzita Internationale samenwerking
Marianne Center Marianne Center Internationale samenwerking
Matoekoe Matoekoe Internationale samenwerking

Landelijke India Werkgroep

Internationale samenwerking

Landelijke India Werkgroep (LIW) zet zich in voor een mensenwaardig bestaan van de (kans)armen in India. LIW maakt deel uit van het International Dalit Solidarity Netwerk (IDSN) dat strijdt tegen de schending van de mensenrechten van 'kastelozen', in India en elders. Door de acties van de IDSN is de aandacht van Nederland, de VN en de EU voor kastendiscriminatie enorm toegenomen.
LIW heeft bewezen op een genuanceerde manier en met veel kennis van zaken te kunnen bijdragen aan kennisvergroting, gedragsbeïnvloeding en concrete plannen bij bedrijfsleven en overheid.

LIW concentreert haar campagnes rondom een aantal thema's. Momenteel zijn dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en kinderarbeid & onderwijs.
Men werkt al jaren aan 'schone kleding' die onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt. Als actief lid van de Schone Kleren Campagne - nu in heel Europa actief - hebben al tientallen bedrijven gedragscodes opgesteld en deels uitgevoerd.

http://www.indianet.nl

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Mariaplaats 4e
Utrecht
Nederland