Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Fair Nature en de Berezina - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Save Our Soils Fund Save Our Soils Fund Natuur en milieu
Speelnatuur in Duin Speelnatuur in Duin Natuur en milieu
Stichting Zaadgoed Stichting Zaadgoed Natuur en milieu

Stichting Fair Nature en de Berezina

Natuur en milieu

Stichting Fair Nature werkt aan thema's als klimaatverandering, met name in de pool- en gletsjergebieden, consumptiegedrag en duurzame vormen van energie. Fair Nature geeft voorlichting over deze thema’s en start projecten op. De stichting wil mensen prikkelen om creatief met energievraagstukken om te gaan.

‘Het Energieschip’ is één van de projecten. Fair Nature wil de voormalige stoomsleepboot Berezina binnen drie jaar ombouwen tot een schoon, CO2-neutraal schip. Door de CO2-uitstoot, onder andere veroorzaakt door schepen, smelten de ijskappen. De bewoners van pool- en gletsjergebieden ondervinden al dagelijks de gevolgen. Daarnaast raken fossiele brandstoffen op. Het is belangrijk tijdig goede alternatieven te ontwikkelen. De Berezina kan een voorbeeld voor duurzame scheepvaart zijn!

Het project wordt samen met het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen uitgevoerd. Er zijn al resultaten: zonnepanelen op het dak voor de elektriciteit, een waterstofgenerator en zuinige LED-verlichting. De Berezina wordt echter niet alleen gebruikt voor experimenten, maar is ook te huur voor speciale gelegenheden zoals recepties, conferenties, trouwerijen of personeelsfeesten. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan het project.

http://www.fairnature.org

Natuur en milieu

Triodos Foundation schenkt aan organisaties die positief bijdragen aan milieu & natuur. Triodos Foundation selecteert initiatieven die een langdurige verandering beogen. U kunt hierbij vooral denken aan duurzame energieprojecten en biologische landbouw.

Adres:
Haarlem
Nederland