Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Recyclicity - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Stichting Kairos Tools Stichting Kairos Tools Mens en maatschappij
Stichting Rapucation Stichting Rapucation Mens en maatschappij
Stichting Tafelboom Stichting Tafelboom Mens en maatschappij
Studio 52nd Studio 52nd Mens en maatschappij

Stichting Recyclicity

Mens en maatschappij

Stichting Recyclicity, een initiatief van het Rotterdamse architectenbureau 2012 Architecten, vindt dat een bouwproject gebruik moet maken van energiebronnen en diverse afvalmaterialen die voorhanden zijn op de locatie.

Recyclicity verstaat onder afval materialen, maar ook installaties, leegstaande gebouwen en stedelijke restruimte. Het grootste deel van bouw- en sloopafval wordt al gerecycled. Dat is echter minder milieuvriendelijk dan het lijkt. Eerst worden unieke materiaaleigenschappen uitgewist om er daarna nieuwe, breed inzetbare ruwe materialen uit te maken. Maar veel ‘afval’ is in zijn oorspronkelijke vorm al bruikbaar en kan, juist door gebruik te maken van de oorspronkelijke karakteristieke eigenschappen, een meerwaarde aan het ontwerp geven.

Deze manier van ontwerpen is te vergelijken met hoe traditioneel huizen werden gebouwd. In een streek met veel rode klei, werd met rode steen gebouwd. Zo kunnen er nu bijvoorbeeld huizen ontstaan van glas in een gebied waar kassen worden gesloopt. Ontwerpen wordt dan onder regie van de architect beïnvloed door de omgeving. Het resultaat is een vernieuwende architectuur.

http://www.2012architecten.nl/

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Kruiskade 6
3012 EH
Rotterdam
Nederland