Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Institute for Social Banking - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
IVN Nederland IVN Nederland Mens en maatschappij
Impactmakers Fund Impactmakers Fund Mens en maatschappij

Institute for Social Banking

Mens en maatschappij

Een groeiend aantal sociale projecten spant zich in om iets te doen aan problemen als armoede en andere menselijke noden. In het bankwezen is een succesvolle branche ontstaan die ingaat op deze ontwikkelingen. Bij ‘ethische’, ‘sociale’ en ‘ecologische’ banken is winst maken niet het enige doel maar wordt er tevens aandacht besteed aan de belangen van mensen en het milieu. Het Institute for Social Banking wil de ervaringen van deze banken toegankelijk maken voor onderwijs en onderzoek. Op deze manier krijgen studenten en werknemers meer inzicht in sociale vormen van bankieren en kunnen zij in de toekomst de sector van sociale banken, fondsen en andere financiële organisaties versterken en verder ontwikkelen.

Samen met verschillende universiteiten heeft het instituut een Engels Masterprogramma ‘Social Banking’ ontwikkeld dat aan de University of Plymouth wordt gegeven. Daarnaast wordt er eens in de twee jaar een International Summer School georganiseerd, om in korte tijd belangstellenden vertrouwd te maken met sociaal bankieren.

In de toekomst wil het Institute for Social Banking ook onderzoek doen en methoden van sociaal bankieren aanmoedigen en steunen.

http://www.social-banking.org

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Bochum
Duitsland