Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Wereld Natuur Kunst - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Vrijeschool liederen.nl Vrijeschool liederen.nl Mens en maatschappij
Walk of Wisdom Walk of Wisdom Mens en maatschappij
Wind Knitting Factory Wind Knitting Factory Mens en maatschappij

Wereld Natuur Kunst

Mens en maatschappij

In de maanden juli tot en met oktober 2005 bracht De Nieuwe Kerk in Amsterdam in samenwerking met Staatsbosbeheer de grote tentoonstelling Wereld Natuur Kunst over de natuur in de kunst.

Door middel van zo'n 175 objecten uit vele Nederlandse en enkele buitenlandse museale en particuliere collecties werd het natuurbeeld van vier wereldculturen getoond: van het Westen, de islam, het Oosten en de inheemse volkeren.

Maar behalve een prachtige verzameling kunstvoorwerpen gepresenteerd in een spectaculaire vormgeving was dit een tentoonstelling met een doel.

Initiatiefnemer Staatsbosbeheer wilde de natuur 'naar de stad brengen', niet alleen om bezoekers te laten genieten, maar vooral om duidelijk te maken dat ieder mens een beeld van de natuur heeft dat door de eigen cultuur wordt bepaald.

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Amsterdam
Nederland