Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Smaak te Pakken - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
De MelkSalon De MelkSalon Mens en maatschappij
De Milieubende De Milieubende Mens en maatschappij
Dieren Film Festival Dieren Film Festival Mens en maatschappij

De Smaak te Pakken

Mens en maatschappij

De Smaak te Pakken is een mobiel kooklaboratorium en ontwikkelt lesprogramma’s voor leerlingen op de basisschool. Daarnaast organiseert De Smaak te Pakken kookmiddagen voor groepen kinderen van 4 tot 12 jaar op wisselende locaties, zoals een boerderij, een boomgaard, een strand of een bos.

Het doel van het programma is om de passie voor eenvoudige en natuurlijke voeding en het genot van smaken en geuren over te dragen op kinderen.

In de lessen onderzoeken, koken, proeven en bespreken de kinderen van alles. Onder begeleiding van een team leren ze tijdens het koken om te gaan met vuur, water, timing, messen en kookgerei. Op een buitenlocatie oogsten, plukken en betasten de kinderen een vrucht of een groente. Zo raken ze ermee vertrouwd. Het persoonlijk ervaren, begrijpen en uiteindelijk respecteren van natuurlijke processen (mens, dier en plant) staat in het programma centraal, en heeft een positieve gedrags- en mentaliteitsverandering ten opzichte van natuur en gezonde voeding tot gevolg.

http://www.smaaktepakken.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Staalmeesterslaan 435
1057 PH
Amsterdam
Nederland