Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Female Cancer Foundation - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Complementaire zorg Complementaire zorg Mens en maatschappij
Darren: creatieve natuureducatie Darren: creatieve natuureducatie Mens en maatschappij
De MelkSalon De MelkSalon Mens en maatschappij
De Milieubende De Milieubende Mens en maatschappij

Female Cancer Foundation

Mens en maatschappij

Wereldwijd is baarmoederhalskanker de tweede meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Verreweg de meeste sterfgevallen komen voor in ontwikkelingslanden. . Het gaat vaak om jonge moeders die de spil zijn van het huishouden en die onmisbaar zijn voor het gezinsinkomen.

De Female Cancer Foundation zet zich in voor de bestrijding van baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden met behulp van een eenvoudige, kosteneffectieve methode; de See & Treat methode. Voor nog geen € 10,- kan een vrouw worden onderzocht door middel van het aanstippen van de baarmoedermond met een azijnoplossing (tafelazijn) en, indien nodig, direct worden behandeld door middel van bevriezing (zoals bij een wratje) met vloeibare stikstof of koolzuur (overal aanwezig waar ook frisdrank aanwezig is). Deze behandeling vermindert de kans op het ontstaan van baarmoederhalskanker met 90%.

De Female Cancer Foundation heeft tussen 2007 en 2011 in 7 regio’s in Indonesië de See&Treat methode geïntroduceerd, geïmplementeerd en overgedragen aan de lokale gezondheidsautoriteiten. De Female Cancer Foundation wil de methode vanaf 2013 ook introduceren op de meer oostelijke eilanden, te beginnen met het Lombok.
Binnen dit driejarige See&Treat project, met als uiteindelijk doel overdracht aan en verankering in de lokale gezondheidssystemen, worden ruim 72.000 vrouwen gescreend en het meervoudige daarvan voorgelicht.

http://www.femalecancerfoundation.org

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Leiden
Nederland