Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Female Cancer Foundation - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Eliza Training Center Eliza Training Center Internationale samenwerking
Empowering Women of Nepal (EWN) Empowering Women of Nepal (EWN) Internationale samenwerking
Frutas del Sol Frutas del Sol Internationale samenwerking
HeroRATs HeroRATs Internationale samenwerking

Female Cancer Foundation

Internationale samenwerking

Wereldwijd is baarmoederhalskanker de tweede meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Verreweg de meeste sterfgevallen komen voor in ontwikkelingslanden. Het gaat vaak om jonge moeders die de spil zijn van het huishouden en die onmisbaar zijn voor het gezinsinkomen.

De Female Cancer Foundation zet zich in voor de bestrijding van baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden met behulp van een eenvoudige, kosteneffectieve methode; de See & Treat methode. Voor nog geen € 10,- kan een vrouw worden onderzocht door middel van het aanstippen van de baarmoedermond met een azijnoplossing (tafelazijn) en, indien nodig, direct worden behandeld door middel van bevriezing (zoals bij een wratje) met vloeibare stikstof of koolzuur (overal aanwezig waar ook frisdrank aanwezig is). Deze behandeling vermindert de kans op het ontstaan van baarmoederhalskanker met 90%.

De Female Cancer Foundation heeft tussen 2007 en 2011 in 7 regio’s in Indonesië de See&Treat methode geïntroduceerd, geïmplementeerd en overgedragen aan de lokale gezondheidsautoriteiten. De Female Cancer Foundation introduceerde de methode in 2013 ook op de meer oostelijke eilanden, te beginnen met het Lombok.
Binnen dit driejarige See&Treat project, met als uiteindelijk doel overdracht aan en verankering in de lokale gezondheidssystemen, worden ruim 72.000 vrouwen gescreend en het meervoudige daarvan voorgelicht.

http://www.femalecancerfoundation.org

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Leiden
Nederland