Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting AFOS /De Naaste Veraf - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Shake the world Shake the world Internationale samenwerking
Solar Energy Foundation Solar Energy Foundation Internationale samenwerking
Stichting Aman-Iman Stichting Aman-Iman Internationale samenwerking
Stichting Bal Rashmi - Vikas School Stichting Bal Rashmi - Vikas School Internationale samenwerking

Stichting AFOS /De Naaste Veraf

Internationale samenwerking

Stichting AFOS voert sinds 1993 kleinschalige ontwikkelingsprojecten uit in samenwerking met lokale partner Association ZENA, waaronder de bouw van scholen, waterpompen, herbebossingprojecten en irrigatiepompen.

In Burkina Faso zijn vele basisscholen overvol. De vraag naar onderwijs overstijgt vele malen het aanbod maar er is helaas geen geld om meer scholen te bouwen. Door ook 's avonds les te geven en de lokalen te verlichten met zonne-energie, wordt de capaciteit van scholen enorm vergroot. Een bijkomend voordeel van het aanbieden van avondonderwijs is dat meisjes, van wie de ouders vaak de noodzaak niet inzien dat ze naar school gaan, hiervan gebruik kunnen maken. Meisjes hebben daarom voorrang bij de inschrijving voor avondonderwijs.

http://www.afosflevoland.nl

Internationale samenwerking

Triodos Foundation draagt bij aan diverse projecten op het gebied van fair trade, schone energie, landbouw, gezondheid, watervoorziening en onderwijs. Deze projecten stellen onze medemens in staat om uit de spiraal van honger en armoede te komen. Toegang tot duurzame financiële diensten ter plekke is in deze context van cruciaal belang.

Adres:
Burkina Faso