Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Grondwet Triade - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Ricciotti's Grote Groeispurt Ricciotti's Grote Groeispurt Mens en maatschappij
ShareKnowledge Fund ShareKnowledge Fund Mens en maatschappij
Stichting In De Ruimte Stichting In De Ruimte Mens en maatschappij
Stichting Kairos Tools Stichting Kairos Tools Mens en maatschappij

Stichting Grondwet Triade

Mens en maatschappij

De Stichting Grondwet Triade is in 2009 opgericht met als doel om in 2014, het jaar dat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar bestaat, een voorstel tot herziening van de Grondwet aan parlement en regering aan te bieden. De onderliggende gedachte is dat de Grondwet, als fundament van onze staatsinrichting en grondrechten, niet meer aansluit bij de huidige samenleving.
Het voorstel zal vorm krijgen door middel van de 'Grondwet Triade', een extern honours programma, waarbij voortreffelijke studenten worden uitgedaagd de Grondwet te analyseren op impliciete aannames, met dat voorwerk na te denken over een nieuwe constitutie anno 2014 en tenslotte om met voorstellen te komen voor implementatie.
De Stichting Grondwet Triade komt voort uit een burgerinitiatief en behoort daarom niet toe aan een van de Nederlandse universiteiten en wil dat ook niet vanwege de noodzakelijke objectiviteit. De winnende universiteit, zal gevraagd worden om een plan te maken hoe de opzet tot een nieuwe Grondwet effectief geïmplementeerd kan worden. Een Educational Board zal de kwaliteit van de voorstellen beoordelen. Deze aanpak zou als voorbeeldfunctie voor andere Europese landen kunnen dienen om op een speelse wijze hun constituties nader te beschouwen.

http://www.grondwettriade.nl

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Rembrandtlaan 29
Naarden
Nederland