Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Aflatoun - Mijn geld gaat goed
Deze projecten ondersteunen wij
Youth Food Movement Youth Food Movement Natuur en milieu
African Warriors African Warriors Mens en maatschappij
Bandstart Educatie Bandstart Educatie Mens en maatschappij

Aflatoun

Mens en maatschappij

Aflatoun is een internationaal educatief programma voor kinderen van 6-14 jaar. Het programma is een combinatie van sociaal en financieel onderwijs, gericht op duurzaam resultaat. Aflatoun ontstond in 1991 vanuit de vraag van Indiase kinderen. Zij volgden een opleiding om hen meer bewust te maken van hun rechten en verantwoordelijkheden als kinderen en burgers. De kinderen gaven aan dat ze ook behoefte hadden aan financiële educatie; het om leren gaan met geld. Samen met de kinderen werd een nieuw concept ontwikkeld, het 'Child Social and Financial Education Program', dat werd gelanceerd in de scholen van Maharastra.

Spelenderwijs leren de kinderen essentiële sociale en economische vaardigheden waar ze de rest van hun leven baat bij hebben. In 2001 liep het “Aflatoun”-programma met succes in meer dan 600 scholen in India.

Vele deelnemende kinderen werden gestimuleerd om doelbewust veranderingen te realiseren in hun eigen leven en uit de vicieuze cirkel van armoede te stappen. Vanwege het grote succes besloot oprichter Jeroo Billimoria in 2005 om het Aflatoun programma internationaal aan te bieden.

Inmiddels werkt Aflatoun alweer jaren samen met Plan Nederland aan de verschillende Aflatoun programma’s in 94 landen.

http://www.aflatoun.org

Mens en maatschappij

Het werkgebied mens & maatschappij is zeer gevarieerd. De initiatieven zijn altijd een expressie van individuele personen en/of stichtingen die gericht zijn op verbetering van, stimulans en inspiratie tot meer levenskwaliteit in onze samenleving.

Adres:
Sarphatistraat 7
1017 WS
Amsterdam
Nederland